Arsenal 2-2 Liverpool, aan wie de Premier League titel toebehoort wordt variabel

1 minute, 35 seconds Read

Op 10 april vond een spannende Premier League-wedstrijd plaats, waarbij Liverpool thuis met 2-2 gelijkspeelde tegen Arsenal. Dit is zeker een wedstrijd die je niet mag missen, Arsenal moet alle drie de punten pakken om de koppositie te behouden, en dit is de laatste kans voor Liverpool om de top vier binnen te komen, dus stuurden beide partijen alle belangrijke spelers zonder voorbehoud, de hele wedstrijd op en neer, tot het laatste moment kun je de uitkomst van de wedstrijd absoluut niet raden, erg spannend.

In de 8e minuut verplaatste Van Dyke een pass naar Martinelli, die de bal met succes in het net legde en Arsenal het eerste doelpunt van de openingswedstrijd bezorgde. Twintig minuten later sloeg Martinelli opnieuw toe. Hij assisteerde Jesus en kopte de bal in het net. Halverwege de wedstrijd vond Liverpool, dat twee doelpunten achterstond, eindelijk zijn vorm en trok er één terug met een doelpunt van Salah, waardoor de rust werd afgesloten met Arsenal 2-1 Liverpool. In de tweede helft voerde Liverpool de aanval duidelijk op, en in de 52e minuut kreeg Liverpool een penalty, maar Salah verprutste de kans om gelijk te maken. Liverpool liet zich echter niet ontmoedigen en Arnold assisteerde de kopbal van Firmino om de stand gelijk te trekken in de 87e minuut, en uiteindelijk werd er niet meer gescoord door beide partijen, Arsenal 2-2 Liverpool.

Aan het eind van de wedstrijd kregen beide partijen elk een punt. Arsenal’s 7-game winning streak eindigde, en hoewel ze nog steeds bovenaan de ranglijst staan, is er slechts een gat van 6 punten tussen hen en Manchester City, die een wedstrijd minder gespeeld hebben, en snel zullen inlopen. Liverpool is nog erger, het behalen van dit punt heeft geen praktisch effect, nog steeds op de achtste plaats van de ranglijst, in principe niet in het volgende seizoen van de Champions League, de belangrijkste gemiste penalty Salah moet nu wel heel veel spijt hebben!